ویزا کارت و مستر کارت به ایران می آیند
با پایان یافتن تحریم ها تبادلات مالی بین ایران و کشور های دیگر به مسیر اصلی خود باز خواهد گشت.این بازگشت قطعا اتفاقات و تحولات بزرگی را در حوزه های مختلف به دنبال دارد.
یکی از حوزه هایی که به شدت از برقراری مجدد ارتباط مالی و بانکی میان ایران و دنیا تاثیر می پذیرد صنعت پرداخت الکترونیکی در ایران است.
پیگیری های خبرنگار ما نشان می دهد تا کنون پیشنهادهای متعدد و مختلفی از سوی شرکت های خدمات پرداخت الکترونیکی برای حضور در ایران مطرح شده است که برخی از آن ها به صورت جدی تری در حال پیگیری و بررسی است.
در این میان نام دو شرکت بیش از همه به گوش می رسد «ویزا کارت» و «مستر کارت»
علت سرزبان افتادن نام این دو شرکت بیش از آنکه علامت جدی بودن پیشنهادها از طرف آن ها باشد ناشی از شهرتشان در جهان و ایران است.
در حالی که شرکت های بزرگ دیگری نیز در دنیا به ارایه خدمات پرداخت با کارت های بانکی مشغول هستند که از نظر دامنه و بزرگی فعالیت دست کمی از این دو شرکت ندارند.
مستر کارت و ویزا کارت دو نوع از کارت های اعتباری معتبر جهان هستند که با داشتن بیش از 210 شعبه نمایندگی در کشور ها و همین طور با دارا بودن 30.000.000 دستگاه پایانه POS و ATMدر رتبه اول مبادلات مالی قرار دارند.
ویژگی مهم این سیستم های بین المللی مانند ویزا و مستر این است که هیچ بانک خاصی محوریت خاصی ندارد و باعث می شود تمامی بانک های کشورهای مختلف که به این سیستم ها وصل هستند یکپارچه و به سازوکار مالی بین المللی متصل شوند.
غیر از ویزا و مستر کارت دو کمپانی بین المللی بزرگ دیگر در زمینه کارت های بانکی «آمریکن اکسپرس» (American Express) و «دیسکاور» (Discover)هستند که البته تمرکز اصلی آن ها بر ایالات متحده است و پوشش جهانی آن ها مانند ویزا کارت و مستر کارت نیست.
یکی دیگر از شرکت های اصلی که در این زمینه فعالیت دارد شرکت چینی« UnionPay » است. با توجه به گزارش های منتشر شده از سوی جی هوآیونگ، مدیرعامل شرکت چینی «یونیون پی» در سطح جهان از مزر 5 میلیارد کارت گذشته و یونیون پی برترین نام تجاری (brand) پرداخت الکترونیکی چینی شناخته شده است.
روزنامه آسیا 1394/5/24